Антикорупционната комисия и прокуратурата разследват имотните далавери на Цветанов, Цачева и другите от ГЕРБ

Cvetan Cvetanov Cecka Cacheva GERB

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се самосезира и започва проверка на апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и на Ваня Колева. Тя е зам.-министър по въпросите на младежта и спорта, но и  кумица на Цветан Цветанов

Освен по собствена инициатива, Комисията започва проверката и по разпореждане на Върховната касационна прокуратура.

От държавното обвинение дават конкретни указания на дирекция “Антикорупция”, свързани с историята на недвижимите имоти, техните собственици и актуалното състояние на дружеството-продавач “Артекс”.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка. От Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева ще бъде поискано съгласие за разкриване на банкова им тайна.

Прокуратурата иска от Антикорупционната комисия да установи и какви са отношения между собствениците на апартаментите и фирмата-продавач.

Разследването е свързано с изследване на всички данни и обстоятелства, публикувани в медиите, включително – пазарните цени на имотите, произхода на средствата за покупката им, както и има ли търговия с влияние, както и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени.

Успоредно с това ще се проверява фирмата-продавач “Артекс инженеринг” и нейното евентуално участие в обществени поръчки, сделките ѝ за покупко-продажба от 2017 до 2019 година, за да се установи на какви цени са реализирани, както и има ли и други лица с имоти от същото дружество, попадащи в списъка на  проверяваните от Комисията “Антикорупция”.

Ще се проверява още има ли свързани лица в политически партии с фирма “Артекс инженеринг”, както и дали търговското дружество е правило предизборни дарения.

В рамките на проверката обяснения ще дават Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. Това съобщиха от самосезиралата се на третия ден след имотния скандал Комисия, съобщава БНР.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme