Президентът Радев със силен коментар за скандала около апартаментите на Цветанов и другите от ГЕРБ

Radev Cvetanov april 2018

Случаят с апартаментите далеч надхвърля параметрите на една имотна сделка и пряко рефлектира върху доверието на политическата класа и върху държавността“. Така президентът Румен Радев коментира скандала около придобиването на “тънки” цени на луксозни и огромни апартаменти в много скъп квартал на София от страна на високопоставени представители на ГЕРБ. Сред тях най-много нашумя случаят на втория човек в управляващата партия Цветан Цветанов. Оказа се, че той е придобил огромен апартамент, който заема цял етаж от луксозна сграда в квартал “Изток” в столицата. Към него има два гаража и частен ВИП асансьор, само за Цветанов и неговите близки. Имотът, който по пазарни цени се оценява на 1 626 468 лева, бил купен от Цветанов за 386 654 лева.

Преди два месеца – на своя годишен отчет, призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, както и другите органи да навлязат в старателно отбягвания периметър на властта. Много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и на възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона, защото няма как тази Антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от самия г-н Цветанов. Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. Поради поредното – според мен гарантирано, оневиняване на господин Цветанов, той ще се размине само с моралната присъда на обществото! Това е големият проблем, който ни очаква“, коментира държавният ни глава.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов му отвърна задочно. Пред журналисти в парламента той каза, че изказването на държавния глава Румен Радев за неговия апартамент било новата предизборна опорна точка на социалистите.

Не, не е на преференциални цени! Аз не знам какви са цените, на които продават „Артекс“ на всички техни клиенти“. С тези думи Цветанов коментира цената на апартамента си.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme