Прокуратурата проверява втория човек в ГЕРБ, той не се притеснявал

Cvetan Cvetanov

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че не се притеснявал от прокурорска проверка за новия му апартамент. По думите му старите апартаменти са с по-добра локация от новопридобитото луксозно жилище.

Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал, никога не съм се крил… Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, от гледна точна на местоположение – предишните два са на много по-хубаво място“, каза Цветанов в парламента.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че след сигнал на гражданско сдружение прокуратурата и Антикорупцонната комисия ще проверяват новото луксозно жилище на председателя на парламентарната група на ГЕРБ. Срокът на прокурорската проверка е едномесечен.

Цветанов обясни, че новият имот е разменен за два апартамента, като е доплатил и 100 хиляди лева.

“И направихме замяна като квадратурата на тези два апартамента e с разлика от 39 квадратни метра. Аз съм я доплатил с тези сто хиляди лева. Една сума е с кредит, който изплащам и към настоящия момент, а другата сума е от възнаграждения, които сме получавали в семейството. Мога да ви кажа, че няма нищо, от което да се притеснявам и всичко, което съм извършил и съм го извършил, съгласно българското законодателство. Сега в момента имаме само два апартамента”, каза пред журналисти Цветанов.

Ако не беше българската журналистика, ние нямаше днес да разберем за това как един български политик – господин Цветан Цветанов, купува луксозен апартамент на скандално ниски цени“, коментира по-рано днес народният представител от „БСП за България” Елена Йовчева.

“Свободна Европа” първа съобщи, че Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, след като през миналата година е прехвърлил на фирмата – строител два свои апартамента.

Междувременно стана ясно, че проверката по друг подобен случай, за който беше сезирана прокуратурата – за жилището, което ползва безвъзмездно финансовият министър Владислав Горанов, все още продължава, въпреки че комисията “Антикорупция” не откри данни за конфликт на интереси.

 Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme