Началникът на кабинета на президента Радев със силен коментар за правителството на премиера Борисов и другите управляващи

borisov radev

За какво да си говорят президентът и премиерът? За успехите на правителството ли?! След реализацията на стратегическите цели от началото на прехода – приемането ни в Европейския съюз и НАТО, зациклихме в някакво безпосочно гонене на опашката“.

Това заяви в пред bTV Иво Христов, който е началник на президентския кабинет и председател на новосъздадения Стратегически съвет при държавния глава.

Стратегическият съвет при президента няма призвание да се превърне в партия“, каза Христов.

“Правителството “Борисов 3” афишира проекти, които са същите като тези на “Борисов 1”, посочи съветникът на президента Радев.

Ivo Hristov nachalnik kabinet prezident Radev

Иво Христов критикува работата на кабинета и липсата на големи цели, като подчерта, че стратегическите проекти са се провалили.

Остана поголовното асфалтиране с познатото качество. Що се отнася до другите сфери, няма ясни цели. Туризмът се задъхва, образованието деградира. Не знам българин да е доволен от здравеопазването. Затова трябва някаква нова идея за развитие. Основни демократични завоевания като свободата на словото са спомен. И трябва да се мисли за някаква алтернатива“, изреди Иво Христов, обосновавайки идеята за създаване на Стратегическия съвет.

Ето отново има скандали в управляващото мнозинство – с имоти, апартаменти“, посочи началникът на президентския кабинет, визирайки новината за новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов.

Президентът Радев със сигурност няма да даде морална подкрепа на власт, която е затънала в скандали, която отменя собствените си законопроекти в рамките на седмица, част от които депутати и министри са с неприети оставки. Да прегърне и опрости, да даде морална подкрепа? Той може само да коментира и да се противопостави“, посочи Иво Христов.

По думите му предсрочните избори са въпрос на време.

В момента парламентът не прилича на парламент, прилича на скеч. Едни и същи депутати отменят собствените си решения и си противоречат ежедневно“, коментира смятаният за най-влиятелен сред съветниците на президента Румен Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme