Марешки: ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни

марешки цветанов

Изключително продуктивен разговор провели двете формации ГЕРБ и “Воля”.Разширили секторните политики, които да бъдат обсъдени. Герберите се похвалили с бюджетната дисциплина.

“Воля” и ГЕРБ говорили и за пенсиите, за заплатите, за образованието, както и за социалната политика. “Воля” одобряват идеите на управляващите за връщане на децата в училище. “На 12,7% е намалял броят на преждевременно напусналите деца образователните институции”, стана ясно от думите на Цветан Цветанов. Двамата с Марешки са говорили и за програма “Инвитро”.

Икономиката също е била тема на разговор. “Имаме рекордно ниска безработица”, подчерта той. Има ръст на износа, ръст на инвестициите, отсече заместник-председателят на ГЕРБ.

Над 1 милион мегавата часа годишно държавата пести от санираните панелки. Марешки поискал развитие на Северозапада. ГЕРБ обещали инвестиции в инфраструктурата в региона.

Периодично щели да си разговарят двамата лидери на парламентарните групи.

“Няма никаква сделка”, обясни Цветан Цветанов.

Лидерът на “Воля” също благодари на герберите за бързата реакция. Веселин Марешки се впечатлил от професионализма на ГЕРБ. Досега не им познавали програмата. Добре че се запознали, че иначе можело да вземат решения във вреда на държавата.

“Воля” ще подкрепя добрите неща в действията на герберите. Имаме свои разминавания”, призна обаче Марешки. В следващия парламент те щели да са част от управлението и щели да са коректив.

“ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни”, отсече той.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme