Напрежение на пленума на БСП: Корнелия Нинова отряза мераците на Сергей Станишев

Stanishev Ninova

Напрежение е възникнало по време на днешния пленум на Националния съвет на БСП, на който трябва да бъде определено – кой ще оглави листата с кандидатите на партията за изборите за Европейски парламент.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично се е противопоставила на идеята Сергей Станишев да оглави партийната листа за евровота, твърди изданието standartnews.com

Не е задължително Станишев да е евродепутат. Да освободим Сергей от неудобството да изразява позицията на БСП, съчетано с различна позиция на ПЕС“, заявила Нинова. После подробно припомнила всички различия, които нашите социалисти имат с Партията на европейските социалисти (ПЕС), която Станишев оглавява.

Той обвинил Нинова, че търси разделителни линии в партията. Станишев бил категоричен, че не било коректно да се поставя лоялността му под въпрос. Президентът на ПЕС предупредил, че без помощ от неговата органиация – БСП няма да успее, ако бъде избрана да управлява.

Въпреки това Нинова се обявила категорично против предложението на Станишев да се гласуват заедно първото и второто място в листата с кандидатите за изборите за Европейския парламент. Това би позволило на Станишев да си гарантира избираемо място, коментират политически анализатори.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme