Скандално! Заместник-кмет на голям наш град живее в жилище за социално слаби

Haskovo obshtinata

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, без да отговаря на условията за ползването му.

Случаят стана известен след проверка на прокуратурата, която установи, че в 80 общини наредбите позволяват чиновници да живеят евтино в социални жилища.

Milena Ianuzova zamestnik kmet Haskovo

Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция – в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартирата. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична – 70 лева, аз съм склонна да плащам много повече“. Така Янузова описв пред БНР “късмета си” да живее в хубаво жилище за минимален наем.

Кметът на Хасково Добри Беливанов назначи проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи.

Общината в Хасково разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme