БСП и другите партии приемат важно политическо решение преди изборите

izbori glasuvane

Правната комисия в Народното събрание ще изслуша кандидатите за членове на новата Централна избирателна комисия (ЦИК).

В нея ГЕРБ ще има 7 членове, БСП – 6, по двама – “Обединени патриоти” и ДПС, а по 1 член ще имат “Воля”, “Реформаторския блок” и бившата коалиция около евродепутата Николай Бареков. БСП оставя в новата комисия само един от досегашните си представители. ГЕРБ подменя половината си членове в ЦИК.

БСП запазва единствено Наталия Цанева от досегашните си представители в Централната избирателна комисия. Останалите петима са Николай Николов, Силва Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Цветанка Георгиева и Емил Войнов.

Социалистите обявиха, че ще представят кандидатите си в Правната комисия, но няма да се явят в парламента, за да ги подкрепят.

ГЕРБ предлага за председател на ЦИК съдия Стефка Стоева от Върховния Административен съд, а за нови членове – говорителят на комисията Александър Андреев, Мирослав Джеров и Димитър Димитров, който е предложен от Асоциацията на политолозите в България. Партията запазва Георги Баханов, Йорданка Ганчева и Мария Бойкинова.

От “Обединени патриоти” предлагат за заместник-председател на ЦИК доцент Таня Йосифова и за представител в комисията Бойко Арнаудов.

ДПС ще запази двама от тримата си представители в ЦИК – Севинч Солакова за секретар и Ерхан Чаушев.

От “Воля” предлагат за ЦИК – Кристина Стефанова, от Реформаторския блок – Ивайло Ивков, а коалицията около Николай Бареков – Катя Иванова

Мандатът на сегашната Централна избирателна комисия изтича на 21 март.

bnr.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme