Гърция отново изпраща една достойна българка в Европейския парламент

Kostadinka Kuneva balgarka Gartsia evropeiski deputat 22

Българката Костадинка Кунева отново е в листата на кандидатите за евродепутати на управляващата в Гърция партия СИРИЗА. Гръцки медии и политолози прогнозират, че тя ще спечели “сигурен втори мандат”.

Костадинка Кунева не е член на СИРИЗА, но на предишните избори спечели гръцките избиратели с активната си синдикална дейност.

Преди години нашата сънародничка пристига в Гърция, за да работи. Там тя е избрана за лидер на Съюза на чистачите и домашните помощници в Атина. Костадинка активно защитава правата на работниците от своя бранш. Поради синдикалната си дейност получава заплахи за своя живот. На 22 декември 2008 година е залята със сярна киселинеа от двама неизвестни мъже. Тежко са засегнати лицето, ръцете и гърбът й. Костадинка Кунева е със сериозна опасност за зрението. Изгаря едното й око, а с другото едва вижда. Тя получава изгаряния по цялото тяло и е с опасност за живота.

По врeме на мандата си в Европарламента Кунева се превърна в най-популярния гръцки депутат, коментира БНР. Тя активно защитава правата на работниците.

Едва наскоро Костадинка получи гръцко гражданство, в знак на благодарност към нейната активна дейност в защита на правата на хората на труда.

Гърците я наричат “Нашата Константина” – българката, която показа какво е смелост и достойнство.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme