Заместник-председател на парламентарна група: Премиерът Борисов не е спирал да управлява с ДПС

rsz_ahmed-dogan_boiko-borisov

Използвайки липсата на БСП в парламента, новата коалиция ГЕРБ – ДПС се опитва да прокара всякакви закони. Затова призовах колегите от ДПС да ги изпишат набързо тези закони, да ги дадат в деловодството и да ги приемат в рамките на една седмица, както го правят. Премиерът Борисов да се разплати и да отиваме на предсрочни избори“. Това заяви днес пред журналисти зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски.

Svilenski BSP

Новата коалиция – ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и “Воля”, в последните две седмици са внесли Изборния кодекс с отмяна на преференциите, промяня в Закон за вероизповеданията – с опрощаване на данъци, осигуровки и задължения, промяна в Закона за концесията, отнемаща на българските граждани възможност за отмяна на дадена концесия, промяна на Закона за съдебната власт, промяна на Закона за банковата несъстоятелност. Тези са законите, които обединяват новите управляващи“, посочи Свиленски.

Попитан за коментар на думите на Борисов, че самият той никога не е управлявал с ДПС, както и за призива на премиера – БСП да кажат, че никога няма да управляват с ДПС, Георги Свиленски заяви: “Борисов не е спирал да управлява с ДПС. Няма кой да му повярва, че не управлява с ДПС. Всеки път когато не е имал кворум в парламента, е търсил подкрепата на ДПС. Много по-почтено е, когато управляваш с коалиционен партньор, да бъде на базата на договори, на споразумение, а не на задкулисни договорки“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme