Корнелия Нинова отговори на критиките за парите на двама депутати и за отсъствието от Народното събрание

Ninova BSP fevruari 2019

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че народните представители от партията ѝ, които са взели командировъчни за изложение за лов и риболов в Залцбург, ще върнат веднага парите.

Припомняме, че двама депутати от социалистите – Иван Иванов и Йордан Младенов, са били в Австрия в командировка, но след напускането на БСП на парламента.

Казах веднага да връщат използваните пари. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. И не е разбираемо защо г-жа Караянчева се е подписала?! Но и не само заради това, че сме извън парламента. За мен е недопустимо да ходиш на изложение на лов и риболов с пари на хората. Нашите колеги ще ги върнат веднага”. Това заяви Нинова на пресконференция след среща между представители на НС на БСП и Партията на зелените.

Вече обявихме нашето решение – няма да влизаме в парламента при обсъждането на ветото“. Така Нинова коментира критиките, че депутатите от ПГ на “БСП за България” напуснаха парламента.

В началото на седмицата президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промените в Изборния кодекс. Тогава той призова опозицията да се завърне в парламента при дебатите по неговото вето и евентуалните промени в изборния закон.

Самите управляващи обявиха предварително, без да са прочели мотивите, че ще отхвърлят ветото. Така, че нов дебат – със същите аргументи, които излагахме в продължение на 26 часа и не бяха чути, очевидно няма да доведе до резултат при предварителното заявеното намерение на ГЕРБ да отхвърлят ветото и да не приемат бележките, мотивите на президента Радев“, заяви Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. валентин.

    бсп, кога напусна – на 21. Те са командировка от 20. нинова защо се връзва на интриги, а не са били само те

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme