Кирил Добрев: Убеден съм, че при едни честни избори този модел на управление ще приключи

rsz_kiril_dobrev

Постигнатите успехи по промените на Изборния кодекс и ЦИК са победа на гражданското общество, но това не е достатъчно, за да се върне БСП в парламента“.

Това заяви пред БНР заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. Той уточни, че “напускането на НС е парламентарен подход – това е крайна мярка”, защото “ножът е опрял до кокала”.

Приемам постигнатите успехи в Изборния кодекс като частична победа и това не е победа на БСП, а победа на тези милион и половина граждани, които изразиха правото си на преференциален вот на последните избори. Това е победа на гражданското общество и смятам, че те го заслужават, а БСП беше просто изразител на техните идеи. … Остават няколко ключови неща, които трябва да бъдат свършени, за да се върне БСП в парламента“, уточни Добрев и добави: “Това е правото на всеки политически субект да обжалва решенията в съда – правото на всяка партия да търси правата си в съда, което е отнето. Възможността 2/3 от състава на Избирателната комисия да приема решение, защото знаете как се взимат решения и как се попълват изборните протоколи. И трето – машинното гласуване“.

Заместник-председателят на БСП уточни, че експерти са направили изчисление, че ако бъдат осигурени 4 172 машини, 3,5 милиона граждани ще могат да упражнят правото си на глас в тези машини, ако те бъдат поставени в големите секции.

Убеден съм, че при едни честни избори този модел на управление ще приключи“, подчерта  Кирил Добрев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme