Корнелия Нинова: В момента сме свидетели на груба цензура от страна на ГЕРБ

Ninova Ioncheva zgurnalisti

В момента сме свидетели на груба цензура от страна на ГЕРБ. През последните години има много случаи на засягане на журналисти, които си позволяват да критикуват властта и да споделят различно мнение. Въпросът за ограничаване на свободата на медиите и човешките свободи е принципен, а не партиен“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с представители от Асоциацията на европейските журналисти – България.

На срещата присъства и говорителят на парламентарната група на “БСП за България” Елена Йончева.

Нинова припомни, че срещу Йончева е организиран политически процес заради филмите й и разследванията срещу корупцията на най-високи нива.

Ние ще я защитим и в Брюксел – пак по същата причина, да не се ограничава правото на хората да си казват мнението и да могат да разкриват данни за корупция”, категорична беше председателят на Столетницата.

Поемам гаранция, че ПГ на “БСП за България” ще подкрепи ветото на президента върху текстове от Закона за защита на личните данни. Някои текстове от този закон налагат цензура на свободата на словото. Ако бъде преодоляно ветото, ние ще сезираме Конституционния съд. Има основания да смятаме, че се засягат основополагащи и конституционни права на свобода на изразяване и достъп до информация“, категорична беше Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme