Наше издание: Руският президент Владимир Путин отличи българка с орден

Rusia Putin prezident

С указ на президента на Руската федерация Владимир Путин бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова е отличена с орден “Дружба”.

Тя е отличена поради големия й принос в подготовката и провеждането на световния шампионат по футбол FIFA 2018 в Русия, пише изданието epicenter.bg

Посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров поздрави Станка Шопова, която е председател на фондация “Устойчиво развитие за България”. Тя е и един от лидерите на русофилите у нас.

“Приносът на Станка Шопова в развитието на руско-българското приятелство е наистина неоценим. Пожелаваме на нея неизчерпаеми сили и енергия за реализация на нови проекти в името на доброто сътрудничество между Русия и България”, изтъква Макаров.

Putin Stanka Shopova

Шопова е бивш първи секретар на ЦК на ДКМС, по-късно преминава в ЦК на БКП. Тя беше представител на Санаторно-оздравителния затворен комплекс “Камчия” на брега на Черно море. Негов едноличен собственик е град Москва чрез Департамента по имуществото на руската столица.

Размерът на капитала на курортния комплекс е 304,2 млн. лв. Парцелът се намира близо до устието на река Камчия и затова носи нейното име.

Неговото предназначение е да осигури условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани от Москва и семейства им. В комплекса почиват гости и от други региони на Русия, а също от България и други страни.

 Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
  1. Миглена М.

    Шопова вече не е изпълнителен директор на комплекс Камчия ..проверявайте си информацията

  2. наблюдател

    Никъде в текста не се твърди, че Шопова е “изпълнителен директор на комплекс Камчия”.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme