ГЕРБ сложи човек на наш олигарх начело на общинско дружество, от което зависят над 1 милион души

toplofikacia Sofia TEC

“Топлофикация”-София е с ново ръководство и нова структура на управление.

Изпълнителен директор на дружеството вече е Кремен Георгиев, който досега беше в ръководството на топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, информира БНР.

Кремен Георгиев заема поста на Сашо Чакалски, който пък влиза в новообразувания Надзорен съвет на софийската топлофикация.

Дружеството вече има двустепенна форма на управление. Председател на Управителния съвет е Иванка Попова, неин заместник – Петър Тодоров, а изпълнителен директор става Кремен Георгиев. Освен него, но в новосъздадения Надзорен съвет влиза и още един енергетик, свързван с Христо Ковачки. Това е Валентин Терзийски, който преди време ръководеше плевенската “Топлофикация”.

Председател на Надзорния орган на “Топлофикация”-София е Десислава Билева, а неин заместник е вече бившият изпълнителен директор на дружеството Сашо Чакалски. На предишния си пост Чакалски остана около година.

В този преиод общинското дружсетво натрупа дълг от близо 100 милиона лева към “Булгаргаз”, който беше изкупен от Българския енергиен холдинг. Към този момент дължимата от столичната “Топлофикация” сума за гориво отново е достигнала 90 милиона лева.

Hristo Kovachki oligarh

Защо в навечерието на общинските избори, които ще проведат през есента на тази година, Столична община,  която е принципал на “Топлофикация” и е доминирана от ГЕРБ, харизва управлението на дружеството на олигарха Ковачки?

Все пак, от “Топлофикация” зависят над 1 милион жители и гости на София! Към края на 2017-а годино дружеството е имало 441 624 битови и корпоративни клиенти, информира БНТ. Ако може да приемем, че битовите клиенти (домакинствата) включват средно по двама души, то при корпоративните (държавни, общински и части фирми) парното се ползва от много повече хора – в болници, училища, детски градини, офиси, магазини… Оказва се, че всички тези хора вече ще зависят от “милостта” на Ковачки и неговите “лейтинанти”. А е известно, че много абонати на топлофикациите в Перник и Велико Търново, контролирани от него, масово се отказват от договорите си – поради високи сметки на топлата вода (Велико Търново), чести аварии и прекъсвяния на подаването на парно и топла вода (Перник) и ред други проблеми.

Що се отнася до топлофикациите във Враца и Плевен, то банковите им сметки бяха запорирани в навечерието на тази зима заради дългове към “Булгаргаз”. Сега Кремен Георгиев, който досега е бил в ръководството на тези топлофикации, поема управлението на “Топлофикация”-София.

Какво ли ще стане с дружеството и неговите клиенти? 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme