Известен политолог: Партията ГЕРБ се намира в политически упадък

borisov cvetanov

От септември 2018 година ГЕРБ се намира в политически упадък. Ако партията удържи още няколко седмици, ще успее да прескочи политическия трап“. Това твълди политологът и директор на социологическата агенция “Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

Според него ГЕРБ трябва да се радва, че има силна опозиция и да се страхува да не се появи нещо ново, което в опит да попречи на БСП, да попречи на тях.

Масата избиратели започват да се оглеждат за генерални алтернативи. Това има своите предимства и недостатъци, в които живеем вече две десетилетия“, коментира той.

Parvan Simeonov sociolog

Първан Симеонов смята, че фигурите, които привличат внимание – като нещо ново в политическия живот на страната, са президентът Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов.

Еднообразието е токсично за политиците. Целта на БСП е да продължава да смъква разликата от ГЕРБ. Тук се появява парадоксът. Когато толкова яростно се сражаваш с управляващите, стягаш и техния лагер и не ги оставяш да консумират собствените си грешки“, коментира Симеонов.

По-добрата тактика на БСП би била да остави управляващите “да се пържат в собствен сос”, но свръхенергичната БСП не може да спре да върти колелото. Това може да направи така, че от пренавиване БСП да загуби, а управляващите да се стегнат и да вдигнат гарда от този постоянен бой по себе си. Точно това е и причината ГЕРБ все още да водят“, обясни политологът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme