Президентът Радев: Намирам думите на премиера за несполучлива шега

borisov radev

Президентът Радев и управляващите си размениха остри реплики за армията и за външната политика. Това стана по време на срещата вчера на Румен Радев с висшето военно командване.

Държавният глава смята за оскърбителни думите на премиера Бойко Борисов преди дни, че 10 години поред в миналото вместо бойни самолети е купувана само транспортна техника за ВВС, с които генералите да избягат при евентуална война.

Намирам думите на премиера за несполучлива шега”, каза Румен Радев.

Българската войска много пъти е спасявала държавата, докато политици не веднъж са я проваляли. И ако офицерите днес нямат самочувствието да възразят на това оскърбление, то е защото от години са били поставяни в унизително положение от политиците. Дори съвсем неотдавна, когато генералите стояха прави на Министерски съвет, седналите министри гласуваха парите им. Надявам се премиерът да пази приятни спомени от стотиците часове на борда на военнотранспортните хеликоптери и самолети“, заяви държавният глава.

Президентът Радев призова правителството да говори внимателно за емигрантската криза във Венецуела, защото български граждани могат да направят аналогия със собствената си държава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme