Елена Йончева: Опитват се варварски да оберат държавата!

Elena Ioncheva bTV

Опитват се варварски да оберат държавата! Нямам съмнение, че разговорът на записа „Ало, Банов съм“ е автентичен. Страшното е, че тук няма никакъв свян„.

Това заяви пред bTV вчера журналистът и народен представител от „БСП за България” Елена Йончева. Тя каза, че министърът на културата Боил Банов е интелигентен човек, но е попаднал в мафиотската организация.

Оставката на Банов няма да промени ситуацията„, смята Йончева.

Ало, Банов съм“ е продължение на „Ало, Ваньо“. Това е модел на управление. Няма чувство за справедливост в тази държава„, констатира още Йончева.

Това не е афера или скандал, а престъпление„, категорична е тя.

Елена Йончева повтори няколко пъти, че няма как аудиозаписът да е манипулиран.

В разговора ясно се чуват фрази, в които се казва, че едни 700 000 лева трябва да се спестят. Предоставихме и документи, които доказват, че всичко, което се е говорило е истина, допълни депутатът от БСП. Не допускам, че източникът ми е подал грешна информация. Имаме и документи, които го потвърждават„, каза още Елена Йончева.

Не Министерство на културата е инициатор на съдебния процес срещу фирмата изпълнител, а Агенцията за държавен финансов контрол (АДФИ), която установява нередности. Това се е случило през 2015 година, а не по времето, когато изтича анексът към договора„, уточни още тя.

Аргументите на Министерство на културата и ГЕРБ са несъстоятелни„, смята народният представител.

Министерство на културата съди фирмата изпълнител за закъснение от 2016 година, а фалшификацията на документите – по думите на Йончева, е осъществена през 2015 година.

В България проблемът не е корупцията, а големият грабеж„, смята депутатът.

Елена Йончева отбеляза, че по данни на Евростат у нас са регистрирани 11 милиарда грабеж на година.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme