Лидерът на БСП: Това е репресия срещу Елена Йончева заради смелостта ѝ да огласи кражбите

Elena Ioncheva Delian Dobrev

“За 5 години никой около разследването за КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът защо сега – защото е политически процес, а не наказателен”. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби при оградата на границата, „Кумгейт“, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди“, коментира Корнелия Нинова.

Ninova parlament

През 2014 година беше обявен фалитът на КТБ. През 2017 година Иван Гешев обяви, че в модела КТБ са разкрити връзки на политици, получавали нерегламентирано пари по нареждане на Цветан Василев в брой“, припомни лидерът на БСП. Тя допълни, че е написала писмо с искане имената на полиците да бъдат обявен публично.

Нито един политик не е обявен публично, затова пък беше повдигнато обвинение на Елена Йончева. Питаме се защо сега, след 5 години?!“, попита Корнелия Нинова.

Всички стоим зад нея. Няма да позволим върху Елена Йончева да се упражнява репресия и натиск“, заяви тя.

От днес привличаме и международна подкрепа – изпращаме писма с информация до посолствата на ЕС, до Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите, „Репортери без граници“ “, съобщи лидерът на левицата.

Истинските виновници за разграбването на КТБ няма да бъдат наказани. Стоят в задкулисието и продължават да разграбват“, заяви Корнелия Нинова.

 Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Анонимен

    Много ги разбирате репресираните от миналото.Бойклуци недоносени червени.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme