Сергей Станишев не изпълнява основно изискване на БСП към кандидатите за Европейския парламент

Stanishev Ninova

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев не покрива едно от изискванията на социалистите към кандидатите им за депутати в Европейския парламент.

Те трябва да защитават позицията на партията срещу скандалната Истанбулска конвенция (за измисления “трети пол” – бел. ред.). Това изискване е записано – по настояване на Янаки Стоилов, в програмата на социалистите за евровота. Предизборната платформа е озаглавена “Визия за Европа” и трябва да бъде приета на конгреса на 26 януари.

BSP plenum Ninova

“Визия за Европа” беше обсъдена днес от представителите на Националния съвет на БСП. Предвижда се, че БСП ще изпрати в Европейския парламент само представители, които ще отстояват общите, но също така и националните приоритети. Сред тях е и твърдата непримиримост с Истанбулската конвенция. Част от нея противоречи на Конституцията на България – според решение на Конституционния съд (КС), категорични са социалистите.

Бъдещите евродепутати трябва да работят за равенството на гражданите и на държавите в Европейския съюз. Да не приемат “реформата” в транспортния сектор на Европейския съюз, която ощетява нашите превозвачи. Европейските депутати на БСП трябва да работят за приемането на България в Шенгенското пространство. Те трбява да подкрепят равноправното участие в общата енергийна политика на Европейския съюз, чрез изграждане на нови собствени ядрени мощности и развитие на транзитната газопреносна мрежа на територията на нашата страна.

Номинираните трябва да подкрепят създаването на европейска прокуратура и да поискат отмяна на санкциите, наложени от Европейския съюз на Русия, пише още в платформата.

Националният съвет на БСП днес прие единодушно “Визия за България” – програмата на социалистите за управление на страната.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme