Ръководството на БСП обсъжда значими решения

BSP centrala Pozitano

Нов икономически модел, социално измерение на Европейския съюз (ЕС), създаването на пост – еврокомисар по демографските въпроси. Това са част от предложенията на БСП преди изборите за Европейски парламент в края на месец май. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова нарече предизборната програма – “Визия за Европа”.

Днес я обсъждат на закрито заседание на Националния съвет на партията. Документът ще бъде окончателно приет на конгреса на БСП на 26 януари.

БСП настоява европейските институции да работят така, че националните държави да имат контрол по въпросите за миграционната политика. Социалистите се обявяват против идеята за “Европа на две скорости”. Те искат още тази година България да бъде напълно приета в Шенгенското пространство.

БСП се обявява против скандалната Истанбулска конвенция (за измисления “трети пол” – бел. ред.) и против Пакта за миграция на ООН. Ръководството на социалистите смята, че битката срещу конвенцията не е приключила и че България ще бъде подложена на нов натиск за нейното приемане. Очаква се ръководството на БСП да предложи основни принципи, от които бъдещите й европейски депутати да не отстъпват. Един от тях е да не подкрепят  Истанбулска конвенция или подобни “споразумения”.

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев обаче е за приемането на скандалния документ, който директно атакува семейните ценности на българите. Нещо повече, “хората на Станишев” от ПЕС оказаха сериозен натиск върху БСП да подкрепи Истанбулска конвенция, но лидерът Нинова и по-голяма част от ръководството на партията не се огънаха.

Stanishev Ninova

Сега Станишев иска да оглави предизборната листа на БСП за изборите за европейски депутати. Как да стане това, когато е против вижданията на по-голяма част от активистите и симпатизантите на партията, коментират политически анализатори?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme