Заместник-председател на БСП с коментар за кандидатите за европейски депутати

zname Evropeiski sauz

От 1 февруари започват номинациите за кандидати за евродепутати на БСП. В средата на март ще е ясно кой ще е водачът на листата на партията за изборите за Европейския парламент, а през април ще бъдат обявени всички кандидати. Това каза заместник-председателят на БСП Деница Златева пред журналисти в началото на Националния съвет на партията, който заседава днес.

Още на 11 ноември Националният съвет прие критериите, на които трябва да отговарят кандидатите и процедурните срокове за номинация. След конгреса на 26 януари – на 1 февруари, започват номинациите в основните партийни организации. Те трябва да бъдат потвърдени от конференцията и по този регламент в средата на март ще е ясно кой ще е водачът, а през април и листата“, обясни процедурата Златева.

Denica Zlateva BSP

БСП е първата партия, която ще приеме предизборната си платформа за европейските избори“, обясни Златева.

Тя подчерта, че важният въпрос в момента е именно политиката, която предлага БСП, националните интереси, които защитава, за каква Европа се бори, а не персоналните въпроси за предизборната листа. На въпрос – дали тя ще води листата на БСП за евроизборите, Златева отговори, че този въпрос не е на дневен ред.

“БСП ще се бори за Европа, която намалява социалните, регионалните и икономическите неравенства”, заяви още заместник-председателят на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme