Корнелия Нинова настоя да се повишат доходите на българите: Начинът е само един – предсрочни парламентарни избори

Ninova parlament septemvri 2018

Зимната сесия на Народното събрание беше открита с декларации на политическите сили, които представят водещите си приоритети за новия политически сезон.

В реч, която произнесе от трибуната на парламента, лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя за актуализация на бюджета, за да се повишат доходите на гражданите.

Уважаеми български граждани! Да е честита, мирна и по-благодатна за България и вашите семейства 2019 година! Всяка нова година свързваме с надежда за нещо ново и нещо по-добро. Минаха само 10 дни от началото на тази нова година, но те показаха, нестабилност, несигурност, растяща бедност, погазване на държавността и правовата държава, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика, която доведе във вътрешната политика до хаос, а във външната – в два международни скандала“, каза Нинова.

Тя отново призова за предсрочни парламентарни избори: “За нас този парламент е с изчерпано доверие и с изчерпани възможности. Уважаеми българи, знаем, че имате сили! Знаем, че можете! Надяваме се, че имате и желание животът ви да се промени към по-добро. Начинът затова е само един –  предсрочни парламентарни избори“.

Лидерът на социалистите коментира и решение на правителството на Бойко Борисов, което предизвика широк обществен отзвук.

Пет фирми получиха огромен коледен подарък – 1,3 млрд. за строителство на магистрали. Магистралите са необходими на България и Европа, разбира се. Тези пари обаче се раздадоха извън закона на фирми, срещу които текат разследвания и то без критерии. Единственият критерий, който се вижда, е, че тези фирми са организирали протеста срещу БСП за искана проверка в съмнение за строителството на магистралите. Тече с пълна сила процедурата за концесия на летище “София”. Никакви аргументи за национална сигурност, за отговорност към националните ресурси не бяха чути“, каза Нинова.

По отношение на цените на вода, ток, парно и ел. енергия, тя заяви: “Да приложи всички законодателни мерки за реално отразяване на цените. В противен случай внасяме искане за оставка на цялата КЕВР“, категорична е лидерът на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme