Кметът на Карлово е осъден за присвояване на европейски пари

Emil Kabaivnov kmet Karlovo

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е осъден на 3 година условно за присвояване на 27 000 лева по европейски проект от Оперативна програма “Околна среда”. Присъдата е издадена от Районния съд в Пловдив и подлежи на обжалване. Ако бъде потвърдена, обаче, Кабаиванов ще изгуби правото да се кандидатира за нов мандат като кмет.

Разследването срещу Кабаиванов обхваща периода от 2013 – 2014-а година, когато трима експерти са получили средства по европроект на общината, без да извършат услуга.

Сумата е била предназначена за доизграждане и модернизация на канализационната мрежа в града. В обвинителния акт се казва, че присвояването е извършено в полза на -трима фиктивно назначени в звеното за управление на проекта, служители – Никола Хаджийски, Милко Стрехин и Елен Писачев. Те са получили приблизително по 9 хиляди лева.

Тримата са били в близки отношения с Емил Кабаиванов, което даде повод на държавното обвинение да го подведе под наказателна отговорност – първо за безстопанственост, а след това за присвояване.

58-годишният Емил Кабаиванов е зам.-председател на СДС. Той е бивш лидер на синята партия. Кмет е на Карлово от 2003-2007-а и от 2011 досега.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme