Президентът Радев подкрепи нашите превозвачи, изпрати гневно писмо до председателя на ЕП

protest prevozvachi Bruksel

Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по повод проблемите с т. нар. пакет “Мобилност 1”.

Родните фирми за товарни превози са недоволни от готвените промени в сектора, които бяха лансирани от френския президент Макрон. Те искат – Европейският парламент да ги отхвърли. Настояват за поправки в “реформата на Макрон”, отнасящи се до нощните почивки на шофьорите, регламента за техните командировки и задължението им да се връщат в България на всеки 4 седмици. Днес наши превозвачи и техни колеги от други страни от Европейския съюз протестираха пред сградата на Европейския парламент в Брюксел.

Предложените към днешна дата за гласуване текстове са несправедливи за България. Предвидените законодателни промени са в разрез с устоите на единния европейски пазар и нарушават принципите за свободното движение на стоки, хора, услуги и капитали в рамките на Общността“, пише българският президент.

Той е категоричен, че подготвяните промени дискриминират българския транспортен бранш.

България ще претърпи сериозни загуби и икономическото ѝ изоставане от останалите страни-членки ще се задълбочи. Тежкотоварният автомобилен бизнес в България има огромно значение за икономиката на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен продукт, така и като трудова заетост“, пише още Румен Радев.

В писмото си българският държавен глава заявява, че застава зад исканията на българските превозвачи.

Изразявам своята подкрепа към тяхната позиция. Справедливите им искания следва да бъдат разгледани, а внесените от българска страна законодателни предложения по пакета „Мобилност 1″ – отчетени“, категоричен е президентът Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme