Народен представител: Нашите превозвачи ще станат чужди работници

kamioni TIR-ove

Ако досега ни представяха проекта „Макрон“ в полза на правата на превозвачите, в крайна сметка се разбра, че този проект ще открадне бизнеса на тези хора и ще ги лиши от него. Този бизнес ще отиде в други държави и нашите превозвачи ще станат чужди работници“.

С тези думи зам.- председателят на ПГ “БСП за България” Георги Свиленски коментира “реформата” в транспортния сектор в ЕС, срещу която българските превозвачи излизат на протест утре в Брюксел.

Svilenski Gablianov BSP

Свиленски смята, че този проблем не е бил приоритет на правителството и сме закъснели прекалено много с позициите ни, защото този проект се обсъжда от две години.

Проблемът е, че няма кой да защити на висок глас в Европейския съюз българския интерес“, каза още народният представител.

Той поясни, че щетите за България при приемането на пакета „Макрон“ ще бъдат огромни. По думите му  засегнати ще бъдат 120 хиляди шофьори и семействата им.

Молбата ни е към всички – нека всички заедно да защитим правата на транспортния бизнес, кой – с каквото може, за да защитим и Европейския съюз“, бе призивът на Свиленски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme