Политологът проф. Александър Маринов: Президентът Румен Радев рискува, когато казва истината за политическата ситуацията у нас

Rumen Radev rech Nova godina 2019

“Президентът Румен Радев рискува, когато достига до ръба на своите правомощия и казва истината за политическата ситуацията у нас”.

Това заяви политологът проф. Александър Маринов. Той уточни, че именно държавният глава има смелостта да назове проблемите у нас.

Слава Богу, че има такъв човек. Големият проблем е, че двуличието е достигнало патологични форми. В българската политика говоренето на лъжи и полуистини, което може би е още по-лошо, се е превърнало в повсеместна практика. И когато някой каже истината, започват да го обвиняват – че разделя нацията, че ненавреме го е казал“, коментира анализаторът.

Каква политика може да има в България, ако тя не се основава на признаването на очевидните факти, а точно обратното – на лъжата. Не е останало лошото зад гърба ни.

Ако трябва да бъдем честни, а това е необходимо, за да направим правилната политика, ние трябва да кажем, че най-лошото е пред нас и че нацията умира.

Ако не се вземат сериозни мерки и не се промени тази система, да започне да се управлява държавата по друг начин, да се спрат тези разрушителни процеси, нацията умира. Това какъв оптимизъм може да носи? Да го отричаме, да го прикриваме, защо? Каква политика е това?“, смята проф. Александър Маринов. Той изрази увереност, че при евентуални предсрочни избори и назначаване на служебно правителство – президентът ще покаже, че може да се управлява и по друг начин.

Александър Маринов прогнозира, че през 2019 година ще наблюдаваме разкъсващо влечение сред политиците – от една страна да участват във властта, а от друга – да се дистанцират от нея, за да не понесат последиците.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme