Главният секретар на президента Радев обясни причините за последните му противоречия с управляващите

Cvetanov Radev Borisov

Преди да стигнем до сделка за F-16 се надявам депутатите и Министерският съвет да си спомнят думите на президента Тръмп, който каза, че не му пука за Европа, а за американските данъкоплатци. Дано и те се сетят, че са избрани от българските данъкоплатци“.

Това заяви Димитър Стоянов, който е главен секретар на президента Румен Радив. Стоянов коментира предстоящия избор на нов тип боен самолет за Военновъздушните ни сили.

По негови думи процедурата за избор на новите самолети е опорочена, защото правилата се променят в хода на конкурса.

Dimitar Stoianov glaven sekretar prezident Radev

Цветан Цветанов каза, че изборът няма да е експертен, а политически. Защо Цветанов от Вашингтон съобщи тази новина? Нима той е получил допълнително решение от парламента, за което ние не знаем“, каза Стоянов в предаването “120 минути” по bTV.

Той посочи, че през “последните няколко месеца почти всички политически лица обходиха телевизиите, за да говорят колко добър е един самолет“. Според него това предполага някаква зависимост.

“Трябва да закупим този самолет, който можем да поддържаме, с най-добрите технически показатели. Но когато говорим, че нашите съседи са въоръжени с F16, трябва да кажем какъв е бюджетът им за отбрана”, каза Стоянов. Той даде пример с Гърция, която имал бюджет за отбрана, в размер на над 5 млрд. долара.

Димитър Стоянов коментира и новогодишната реч на президента, която определи като “различна”.

“Считам, че за говорене на истини няма неподходящо време. Едва ли някой би толерирал лъжата и пошлостта?!”, заяви главният секретар на президента. Той добави, че през последните няколко години “слушахме само захаросани речи, които никой не помни“.

Димитър Стоянове категоричен, че “ако правителството положи малко повече усилия в борбата с корупцията и в повишаването на доходите“, тогава е възможно да има диалог между институциите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme