Президентът Румен Радев: Пари за пенсии няма, а сега ще похарчим много повече и то за по-малко самолети

Radev voenni

Конкурсът за избор на нови изтребители за военновъздушните ни сили беше опорочен. Това обяви днес президентът Румен Радев. Преди Коледа министрите на отбраната и на икономиката предложиха на правителството преговори със САЩ за предложените от тях бойни самолети “F-16”.

Настоявах да се спази процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното – обяви победител в разрез с правилата и дори се ангажира да надплати огромна сума. За мен това е троен удар по България. Помните, че имаше популистки изказвания, че не купуваме изтребители, за да имало пари за пенсии. Пари за пенсии няма, а сега ще похарчим много повече и то за по-малко самолети“, обяви държавният глава.

Той присъства днес на церемонията по освещаването на знамената светини и бойните знамена на Българската армия на Богоявление.

Негово светейшество патриарх Неофит отслужи традиционният Богоявленски водосвет. Сред осветените са знамена на бойни подразделения, участвали в Балканската, Първата и Втората Световна война.

Богоявленски водосвет има и в гарнизоните с формирования на Българската армия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme