Шефът на Пътната агенция не бил виновен за проблемите с електронните винетки, уволниха други

Glosov Patna agencia

По разпореждане на премиера Бойко Борисов двама шефове в Агенция “Пътна инфраструктура” АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще бъдат уволнени поради лошата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности. До вчера на обяд не знаех за тези рокади. Това е преценка на премиера“.

Това заяви пред Нова телевизия Светослав Глосов, който е директор на Агенция “Пътна инфраструктура” АПИ. Той не чувствал вина за проблемите. Те били в терминалите за самотаксуване. Имало слабост в разработката на софтуера. Били засечени хакерски и неправомерни влизания в системата, каза Глосов.

Той допълни: “Вие сте длъжни да имате винетка. Ще проявим толерантност само към водачите, които са били затруднени да си купят винетка. Ако ви спрат, ще ви обяснят откъде и как да си купите винетка”. Оказва се обаче, че все пак ще глобявт шофьорите, които нямат винетки.

Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга“, рече Глосов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme