Цветан Цветанов с нова атака срещу президента Радев, намекна за корупция

Radev Cvetanov

Президентът Румен Радев през цялата година се държеше като ментор. Той пръв атакуваше дейността на управляващите. След това ние трябваше да взимаме отношение, защото той се държеше не като държавен глава, а като президент на БСП“. Това заяви пред телевизия “Европа” председателят на ПГ на ГЕРБ и втори човек в управляващата партия – Цветан Цветанов.

Той коментира и избора на нови изтребители за бойната ни авиация. Цветанов твърди, че процедурата, започнала по време на служебното правителство, назначено от държавния глава, е била опорочена. Поради това се забавило и решението за модернизацията на ВВС.

Аз знам слабостта на г-н Радев към “Грипен” и защо той държи толкова много на него… Той видя, че Унгария и Чехия са единствените държави-членки на Европейския съюз в НАТО, които имат “Грипен”. Всички останали държави – и съседите ни Гърция, Турция и Румъния, имат на въоръжение F-16. Това което наблюдавахме много внимателно в Чехия и Унгария бяха скандали и съмнения за корупция. Задаваме си въпросът – дали това беше най-обективното решение, което взе кабинетът, назначен от Румен Радев или това, което взе като решение българското правителство днес“, каза Цветанов.

Мога да заявя категорично, че сблъсъкът, който Радев направи спрямо българският парламент, ГЕРБ, премиерът, мен персонално и всички останали, е този интерес, който той има. Може би, за да се финализира сделката по начин, по който той смята, че трябва да бъде финализирана“, предположи вторият човек в ГЕРБ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme