Вторият човек в ГЕРБ атакува президента Радев и за изтребителите

Radev Cvetanov

Аз съм най-големият лобист за справедливостта, най-големият лобист за прозрачността и най-големият лобист да може държавата да се справи с организираната престъпност и с корупцията“.

Така лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори задочно – пред Дарик радио, на думите на президента Румен Радев, че изборът на американските изтребители F-16 е “триумф на лобизма”: Президентът Румен Радев: Защо беше този целият цирк?!

В отговор вторият човек в ГЕРБ заяви: “Беше по-правилно да дебатираме тази тема с президента. Мисля, че щеше да се чувства доста неудобно и доста неловко. А иначе отстрани можеш да бъдеш ментор и да даваш каквито и да било квалификации за когото и да било“.

Цветанов обвини президента, че е дал приоритет на шведските изтребители “Грипен”.

Защо – господин Радев, от вашия служебен кабинет направиха така, че елиминираха всички и оставиха само “Грипен”? Защо се взе решение в последния момент, което даде посоката на следващото правителство и парламент – при положение, че се знае, че парламентарните избори са приключили и ще има правителство“, попита Цветанов.

Според него при избора на F-16 е правителството заложило на експертизата, а не е взело политическо решение. Той подкрепи твърдението си и с идентични решения в Румъния, Турция и Гърция.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme