Падна част от оградата по границата, която “глътна” стотици милиони (снимка)

ograda s Turcia

Срути се част от скъпата ограда край Малко Търново, която трябва да спира нелегалните мигранти – да не нахлуват в България.

За това сигнализираха за изданието “Фрог нюз” източници на МВР.

padnala ograda Turcia granica

200 милиона лева струва оградата по границата с Турция. Това заяви през юни 2017 година председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БНТ, цитиран от news.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на която е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година – на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа. Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и  разкриват проблемите с оградата, пише epicenter.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme