Защо се разпада партията на Лютви Местан?

Mestan Giokche i kmeta ja Kardzali Azis

Бившият депутат Хюсеин Хафъзов изостави лидера си Лютви Местан. От формацията на Местан ДОСТ официално обявиха, че снемат политическото си доверие от Хафъзов. От ръководството на партията отпадат и още няколко ключови лица.

На 2 декември в Пловдив е била учредена Национална младежка организация на партия ДОСТ (“ДОСТ Младежи”), пише frognews.bg

“За пореден път във важно политическо събитие за ДОСТ не взеха участие зам.-председателите г-н Шабанали Ахмед, г-н Хюсеин Хафъзов и членовете на Изпълнителния съвет – г-н Мехмед Хаджи и г-н Рашид Куру”, информират от ДОСТ в официалното прессъобщение.

От партията обявиха, че снемата политическото доверие от тези активисти на партията и от още един представител – Айдоан Али

В 43-ото Народно събрание Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и -Айдоан Али бяха сред депутатите отцепници от ДПС, които последваха Лютви Местан. Причините за раздора сега в ДОСТ и за бунта срещу лидера Местан не са ясни, но те вероятно се коренят в неуспешния опит на партията да влезе в Народното събрание.

mestan2

ДОСТ предизвика сериозно напрежение у нас преди последните парламентарни избори. Смята се, че партията е под директния контрол на управляващите в Турция и лично на турския президент Ердоган. Местан се приема за политик, който се опитва да прокарва в България интересите на съседната държава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme