Корнелия Нинова отново подкрепи Елена Йончева, настояват за реална проверка на качеството на магистралите

avtomagistrala_trakia_most_striama_krai_chirpan

Депутатите от БСП настояват за независима експертиза на качеството на магистралите у нас и не са доволни от отговора на Агенция “Пътна инфраструктура”, който е получен с 30 дневно закъснение. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова го определи като:

Опит да ни се хвърли прах в очите и да се замете случая. В него се съдържат неверни твърдения. Абсурдно е например да не може да се направи проверка на вече построен път. В отговора се твърди, че такива проверки могат да се правят само по време на строителството, но не и когато пътят е приключен. За нас също така е неприемаливо твърдението, че такива проверки трябва да се правят от лаборатория, посочена от изпълнителя, тоест строителят да проверява сам себе си“.

Ninova Stoinev Ioncheva

Европейска независима лаборатория трябва да извърши проверките, настояха социалистите. Депутатът от “БСП за България” и говорител на парламентарната група Елена Йончева даде пример с отсечката от пътя край Своге, на която стана страшната автобусна катастрофа в края на август:

“Акт 16 е бил перфектен. Показал е перфектно качество на пътя, включително и в тези 360 метра, където стана катастрофата с автобуса и загинаха 20 души. Бих искала да попитам дали строителят тогава е направил на всеки 2000 квадратни метра необходимите ядки, които да бъдат обработени в лаборатория. Тези ядки показват перфектен резултат, който отговаря на техническите спесификации по документи. Защо тогава българският министър съобщава, че са сложени недопустими материали в износващия слой?”

Депутатите показаха и подписка, инициирана от Камарата на строителите в България, в която се призовава за спиране използването на бранша за политически цели и осигуряване на спокойствие и сигурност.

Корнелия Нинова поясни, че това е подписка срещу опозицията, защото сигналите на БСП са подписани с имена и са в прокуратурата. Подаден е сигнал и от Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme