Протестиращи блокираха важни пътища, запалиха автомобилни гуми

Sopot protest policia

И днес в различни градове на страната хората протестират срещу повишаването на данъците и ниския стандарт на живот.

Протестиращи затвориха пътя за Гърция, в района на Кресна. Жандармерията периодично пропуска автомобили, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

По-рано участници в протеста от Сопот блокираха Подбалканския път – в района на “Вазовски Машиностроителни заводи” ЕАД.

Участници в протеста започнаха да пресичат пешеходната пътека. За кратко възникна напрежение след опит на полицията да освободи пътя. Движението беше отклонено по обходни маршрути.

Преди това в Сопот протестиращите запалиха автомобилни гуми, след което автоколоната се отправи бавно по Подбалканския път.

protestirashti policia 2 dekemvri

Приключи протестът в Сливенско. Пътят Свиленград – Сливен, вече е отворен в района на Нова Загора, информира БНР.

Близо двеста души от Стара Загора, Казанлък, Ямбол и Сливен в ранния следобед се събраха в новозагорското село Езеро с намерение да блокират международният път Свиленград – Русе и подхода към АМ “Тракия” при Нова Загора. Няколко пъти направиха опити да спрат движението – минаха дори през близка нива, но бяха спрени от полиция и жандармерия. Не се стигна до сблъсъци, няма и задържани. В началото на протеста на няколко души им бяха направени полицейски предупреждения и съставени актове по Закона за движение по пътищата и личните документи.

Протестното автошествие и в Благоевград беше осуетено от полиция и жандармерия. Около 30 автомобила се събраха по обед на традиционното място – паркинга пред Югозападния университет, но колоната не успя да потегли по централните булеварди в града и да излезе на главния път Е-79. Около 50 протестиращи тръгнаха пеша към изхода за София, но не блокираха международната пътна артерия. Имаше пререкания с полицията, но до сблъсъци не се стигна, информира БНР.

Около 30 протестиращи се събраха в Стара Загора. Хората настояват за подобряване на икономическото положение, както и за повече права на гражданите при вземането на решения.

Протестиращи от Троян блокираха за един час движението по пътя за село Орешак, на входа на Троян. След това организираха пешеходно и автошествие по основните улици в града.

Протестни автошествия се проведоха и в Бургас, Враца, Пазарджик, и Кюстендил.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme