Лидерът на БСП настоява депутатите да намалят заплатите си с 543 лева

Ninova parlament septemvri 2018

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова депутатите да намалят заплатите си с 543 лева – натрупалото се увеличение за две години. Тя пресметна, че това е 18% увеличение.

“Къде, в кой сектор заплатите са се увеличили с 18%, пенсиите увеличиха ли се с 18%?!”, попита риторично Нинова.

“Икономически въпрос. Къде по света заплата се определя по този начин – автоматично да нараства без оглед на производителност на труда, на резултат от този труд и т.н.? Въпросът е дори на трудовото право. Заплатата е въпрос на договор между работодател и работник. Нашият работодател е народът. Питам колегите от другите парламентарни групи – вашите избиратели, работодатели съгласни ли са с това, което се случва? Автоматично на всеки три месеца да ни растат доходите.

Два пъти правим такова предложение. Едното беше в началото на това Народно събрание, втори път го правихме през април месец. И двете бяха отхвърлени. Сега го внасяме и трети път. Последователни сме в това, но не се справяме. Ето и аз го казвам: Не се справяме с тази битка! С всички аргументи, които даваме, за ова внасяйки го, се обръщаме към президента и омбудсмана, които също ще получат увеличение на заплатите”, бяха точните думи на Нинова.

“Това, което правим, е ритуално самоубийство на политическата класа”, категорична е лидерът на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme