Цветан Цветанов отново остро критикува президента Радев

Radev Cvetanov

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред bTV протестите на хората срещу високите цени на горивата, вдигането на данъците на по-старите коли, както и готвеното повишаване на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Тоя смята, че зад призивите за оставка на кабинета стоят „опозицията в лицето на БСП и координираните действия с президента Радев“.

Това са факторите, които под една или друга форма провокират и натягат напрежението„, категоричен беше Цветанов. Той отново повтори тезата на управляващите, че поскъпването на горивата не зависи от правителството.

Цветан Цветанов използва случая, за да опровергае твърдението на президента Румен Радев, който в речта си в петък посочи, че българите не карат стари коли, защото не ги е грижа за природата, а защото нямат пари за по-нови. Изказването на държавния глава беше във връзка с вдигането на данъка с до 50% върху автомобилите, произведени преди 2005 година.

Обръщението на президента Радев не му прави чест„, коментира Цветанов.

По думите му коментарът на президента показвал неподготвеност, тъй като законопроектът за данъка върху старите коли бил „качен“ за обществено обсъждане на сайта на Министерския съвет на 30 август. Самият казус пък бил поставян многократно от местната власт в продължение на пет години.

Той или не познава законите, или е популист, или иска да тласне държавата в хаос. Защото един президент да си позволи такова невежество, това означава, че ти просто си извън реалната ситуация в страната„, посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви още, че в момента президентът тласка страната към предсрочни избори, за да може да назначи служебно правителство.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme