Нинова: Проблемите, които хората поставят на протестите, имат решение

Sofia protest

Проблемите, които хората поставят на протестите, имат решение. Има място и начин те да бъдат решени – в Народното събрание и чрез законите. Предприехме действия тези искания да намерят своето решение в парламента.

Това каза председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя припомни, че левицата вече втори месец внася тези искания под формата на законодателни промени, а управляващите ги отхвърлят.

“Ще внесем искане да се промени решението на мнозинството, взето миналата седмица, за облагане на старите коли с по-висок данък и да отпадне текстът, който те приеха в Закона за корпоративното подоходно облагане. Настояваме Министерски съвет да оттегли законопроекта си за екотакса върху дрехи и обувки втора употреба“, каза още лидерът на левицата.

Корнелия Нинова добави, че БСП продължава да настоява да се намали ДДС върху хляба и лекарствата, да се дадат 6400 лева за второ дете на младите семейства, които работят или следват, да се преизчислят пенсиите. Тя каза още, че прави впечатление, че исканията на хората са обединени от нещо по-голямо – смяна на модела на управление, за което левицата призовава от месеци.

Тези протести не са само социални. Те са и на средната класа, която иска промяна в икономиката и мястото на държавата в нея; промяна на здравния модел, където се наливат пари, а здравеопазването става все по-скъпо; промяна на модела на образование. Това е протест срещу неравенствата, защото с всички политики, провеждани до тук, те не се решават, а се задълбочават“, категорична е лидерът на левицата.

loading...
  1. Бай Кольо

    В БСП е пълно с милионери – от върха, та чак до областните им шефове. Те самите са работодатели. Те ли ще се застъпят за бедния работник? Айде стига!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme