Елена Йончева: Запозната съм с методите за репресии на ГЕРБ

Elena Ioncheva Delian Dobrev

Това са абсурдни обвинения. Тези клевети отдавна се лансират от депутатите от ГЕРБ. Няколко пъти призовах компетентните органи да направят проверка. Запозната съм с методите за репресии на ГЕРБ. Това е класически опит за сплашване“. Това заяви журналистът и народен представител от “БСП за България” Елена Йончева, цитирина от bTV и offnews.bg, която е обвинена от прокуратурата в пране на пари.

Ще си дам имунитета и се надявам делото бързо да влезе в съда, за да се види на каква схема за сплашване е подложен български депутат“, каза още Йончева.

Това обвинение идва само два дни след като настояхме за техническа експертиза на българските магистрали“, добави тя, цитирана от БНТ. Елена Йончева каза, че единственият договор, който е имала нейната фирма, е бил за телевизионна техника за заснемане на документални филми.

Пред журналистите в парламента се изказа и Георги Михайлов другият депутат от  “БСП за България”, който е обвинен от прокуратурата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че партията застава зад двамата народни представители, но те доброволно ще се откажат от имунитета си.

Няма да изключим от парламентарната група Елена Йончева и Георги Михайлов. Решихме те доброволно да се откажат от имунитета си. Това са две ярки остриета на БСП. Смятаме, че с разкритията си те може да са предизвикали тези обвинения. Ние стоим твърдо зад тях, защото смятаме, че са невинни“, обяви БСП Корнелия Нинова.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска днес депутатския имунитет на Елена Йончева заради разследване за пране на пари в особено големи размери по чл. 253 ал. 5 вр. ал. 1 НК.

Въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme