Главният прокурор поиска депутатския имунитет на Елена Йончева и на още петима народни представители

Elena Ioncheva

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в Народното събрание за снемане на имунитета на шестима депутати: двама от “БСП за България” – Елена Йончева и Георги Михайлов, трима от “Воля” – Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Хрисов, както и един от ГЕРБ – Борис Кърчев.

Искането на имунитета на журналиста и депутат Елена Йончева е във връзка с разследване за пране на пари в особено големи размери. То било започнало въз основа на постъпил сигнал от народни представители. Твърди се, че това е Делян Добрев от ГЕРБ. След извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от фалиралата КТБ и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. За средствата “се знае или предполага”, че са придобити чрез престъпление, смятат от прокуратурата. Елена Йончева била извършила това като едноличен собственик на капитала на дружеството “Авторска телевизия” ЕООД

Искането на имунитетета на другия народен представител от “БСП за България” Георги Михайлов е заради умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори. Това било станало, когато той е бил директор на Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания – София (СБАЛХЗ ЕАД).

rsz_mareshki_luxozna_kola

Спрямо лидерът на “Воля” Веселин Марешки и още двама депутати от неговата партия са повдингати и предявени обвинения за изнудване.

Boris Karchev GERB

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е разследван за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

В резултат на подадени сигнали от гражданин и НПО е започнала проверка, която е установила достатъчно данни за извършено от Борис Кърчев данъчно престъпление – затова че през месеците юни – юли 2015 година в Стара Загора, като управляващ „Би Би Си Кейбъл“ ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 320 000 лева ДДС, като потвърдил неистина в подадена Справка – декларация по ЗДДС и използвал документи с невярно съдържание – отчетни регистри и данъчни фактури и приспаднал неследващ се данъчен кредит.  В хода на проверките е установено използването на сходна практика за избягване, установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери и от „КТВ“ ООД. Управляващ съдружник в дружеството от създаването му на 24.03.2005 г. до 24.08.2016 г. е бил Борис Кърчев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme