Управляващите готвят удар срещу стотици хиляди собственици на автомобили в България

avtomobili trafik

Съмнения за нагласен кворум в пленарната зала изразиха депутати от „БСП за Бълария“. Причината за тях беше резултатът от поименната проверка. 128 народни представители присъстват в зала, а в последвалото гласуване участваха само 104.

Поставихте под съмнение самия факт по начина, по който проведохте поименната проверка и нейните резултати. Нещо повече, от тук нататък поставяте под съмнение легитимността на всякакви гласувания, изхождайки именно от това съмнение за липса на кворум и нагласен такъв„. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Таско Ерменков.

Социалистите поискаха втора поименна проверка, при която всеки да става от мястото си и да заявява, че присъства в пленарната зала. Председателят на парламента Цвета Караянчева отказа с думите:

Аз гарантирам, че за всяко едно прочетено име имаше народен представител в залата. Ако вие се съмнявате, можехте да оставите човек и да гледате. Можете да прегледате видеозаписа и да видите, че имаше кворум. Никой не е длъжен да гласува! Всеки има право да гласува по темата, по която се чувства подготвен и убеден„, каза Караянчева.

Тази сутрин заседанието започна с кворум от 121 депутати, което е минимално изискуемото присъствие в пленарната зала. БСП и ДПС не се регистрират, а от „Воля“ заплашиха, че също ще престанат да го правят, ако до петък вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставки. Вчера кворумът бе събран благодарение на петима депутати от „Воля“.

deputati-28

На днешното заседание трябва да бъдат гласувани Държавният бюджет и промените в данъчните закони. Депутатите ще обсъдят на второ четене и новия начин за изчисляване на данъка върху автомобилите, в който е включен и „екологичен компонент“. Депутатът Иван Иванов от „БСП за Бълария“ е категоричен, че тези текстове трябва да отпаднат, тъй като ще направят данъка непосилен за хората, които притежават стари автомобили:

70% от автомобилите в България ще бъдат обложени с по-тежък данък. Това са автомобилите на тези български граждани, които са с ниски доходи. Това са автомобилите на тези български граждани, които вчера ги оставихте в ъгъла„, каза народният представител.
Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme