Протест срещу високите цени на горивата блокира основен път за Гърция

protest goriva pat za Garcia

Стотици жители на Благоевград излязоха да изразят недоволството си от непрекъснато растящите цени на горивата. Над 200 автомобила се включиха в автошествието, което тръгна от Югозападния университет “Неофит Рилски”. Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха движението и в двете посоки на пътя международния Е-79.

Призивите са пътуващите по това направление да проявят търпение и да изчакат протестът да приключи.

Само за месец най-масовият бензин А 95 е поскъпнал средно с 11 стотинки, а дизелът – с 13 стотинки. 

Хората са категорични, че има картелно споразумение между големите вериги за горива у нас – за спекулативно и необосновано повишаване на цената на горивата.

Днешният протест е подкрепен и от синдикалния съюз на транспортните работници. Председателят на сдружението Александър Стамболийски обяви, че протестът е не само среу скъпите горива, но и срещу социалното убийство на българския народ.

Протести на шофьори има и в други градове в страната. С автошествие шофьори от Ямбол и Сливен също изразяват недоволството си срещу високите цени на горивата и застраховките.

Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони тръгнаха от изхода на Ямбол към Граничен пункт – Лесово, преминаха през целия град и завършиха протеста до изхода за магистрала “Тракия”.

Вчера срещу повишаването на цените на горивата отново протестираха и в Стара Загора, Дорич, както и в Монтана.

Преди седмица около стотина старозагорци заявиха недоволството си от високите цени на горивата. Тогава те заявиха, че е недопустимо в съседните страни бензинът и дизелът да са на поносими цени, а у нас, в различните градове на едни и същи компании, бензиностанциите продават с разлика от 30-40 стотинки.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme