Президентът Радев проведе среща, която е важна за икономиката на България

prezident Rumen Radev

Партньорството в икономиката и инвестиционното сътрудничество между България и Китай имат голям потенциал за развитие. Двете държави следва да предприемат бързи и конкретни стъпки за неговото реализиране. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин, които се срещнаха в сградата на Президентството

Цао Дзиенмин е на посещение в България за участие в Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата “16+1”, която се провежда в София. В делегацията, която той води, са включени представители на 15-те най-развити китайски провинции.

prezident Radev kitaiski predstavitel kitaec

Създаването на Глобален център за сътрудничество в София, който да проучва европейското законодателство и да оценява риска при осъществяването на инвестиционни проекти от Китай в ЕС, в сътрудничество със страните от Инициативата „16+1“, също беше обсъдено на срещата.

Идеята на българския президент за създаването на този център беше изразена на срещата му с китайския премиер Ли Къцян у нас през юли т.г. Тя се оценява високо от китайското държавно ръководство и ще продължат консултациите за нейното осъществяване, увери Цао Дзиенмин.

Президентът Радев заяви, че със създаването на центъра ще бъдат насърчени и сътрудничеството в сферата на науката и образованието между България и Китай.

Държавният глава подчерта също така, че страната ни може да предложи най-добрите условия за инвеститорите в Югоизточна Европа. Той призова за увеличаване на инвестициите от Китай в страната ни – в областта на науката, информационните технологии и селското стопанство.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme