Лидерът на БСП: Искаме оставката на кабинета

Ninova parlament septemvri 2018

Искаме оставката на кабинета – за 10 години докараха здравеопазването до там, че думите „достъпност“ и „безплатност“, се заменят с „връзки“ и с „пари““!

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на разискванията вчера по вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 на тема „Здравеопазване“.

“”БСП за България“ искаме оставка на правителството на Бойко Борисов за погрома на здравеопазването в България.

Вотът на недоверие е за последните две години от управлението, но Борисов управлява България в последните десет. За тези десет години той смени 9 министри, почти по министър на година и 8 управители на НЗОК. 

Уважаеми българи, плащате от джоба си 4 милиарда лева – т.е. нарушено е вашето основно, гарантирано от Конституцията право – за безплатно здравеопазване. Плащате за избор на екип, за медицински изделия, за консумативи над масата и под масата. В резултат на това управление здравеопазването вече не гарантира достъпност, както е по Конституцията – 80% от болниците са в три големи града“, заяви още Нинова. Лидерът на БСП коментира, че например една родилка трябва да пътува от Свищов до Велико Търново.

Общинските болници фалират. Те дължат около 500 милиона лева. Пред затваряне са болниците във Враца, Ловеч, Видин, Стара Загора, Чирпан, Нова Загора, Девин и други, но до тях и в дворовете на областните болници изникват печеливши частни структури“, допълни Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme