Български вицепремиер за майките на деца с увреждания: “Шепа кресливи жени, с уж болни деца”

protest maiki deca s uvrezgdania

“Кресливи жени, с уж болни деца”. Така вицепремиерът Валери Симеонов определи майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента. Скандалното му изказване е направено след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество във вторник за телевизия СКАТ. То обаче придоби популярност по-късно, след като беше излъчено от предаването “Господари на ефира” по Нова телевизия.

valeri-simeonov

Валери Симеонов твърди, че новият Закон за хората с увреждания бил “заченат в грях и майките на деца с увреждания са оказали натиск, били използвали децата си, за да постигнат материални цели“.

Управляващите и майките продължават да обсъждат приемането на специален закон за хората с увреждания. На последния протест жените доведоха част от децата си, които са в инвалидни колички. След това разпънаха палатки пред сградата на Министерски съвет и прекараха там цяла нощ.

Ето и точните думи на вицепремиера в коалиционното правителство на Бойко Борисов:

“Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях”, заявява вицепремиерът и съпредседател на “Обединени патриоти” по повод Закона за хората с увреждания. 

Когато чуха думите на вицепремиера Валери Симеонов, майките на деца с увреждания му поискаха оставката. “Ако му е останало малко морал, трябва да си я подаде“, обявиха майките.

Припомняме, че повече от половин година правителството не внася в парламента необходимите законови поправки, поискани от майките. Те настояват да бъде въведена методика за индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme