Президентът Радев се срещна с британската кралица Елизабет II и…

prezident Radev Elizabet Vtora kralica britanska

Президентът Румен Радев покани британската кралица Елизабет II да се запознае в България с богатата ни история и вековните културни традиции.

Поканата за аудиенция при кралица Елизабет II е знак за приятелските отношения между България и Великобритания, за чието развитие работят нашите държави. Това беше потвърдено по време и на тази аудиенция“. Това заяви президентът Радев след срещата с кралицата на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Аудиенцията продължи около 40 минути, а през втората й част в нея се включи и съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Президентът определи атмосферата на срещата като топла и сърдечна. Кралица Елизабет II е проявила жив интерес към историята и културата на нашата страна.

Между България и Великобритания има стратегическо партньорство, отличен политически диалог, активно сътрудничество в редица области“, подчерта държавният глава.

Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет II – тя или член на кралското семейство, да посети България във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина.

Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека“, посочи президентът.

След аудиенцията, в отговор на журналистически въпрос държавният глава коментира пред български журналисти, че отношенията между Европейския съюз и Великобритания са важни и за двете страни и запазването и развитието на близките отношения е обща цел.

С най-голям приоритет трябва да е запазването на правата на гражданите и от двете страни”, коментира пред български журналисти в Лондон президентът, който е на работно посещение в Обединеното кралство.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme