Пенсионери от цялата страна протестираха под прозорците на премиера Борисов

pensioneri protest Sofia

Пенсионери от цялата страна днес протестираха пред сградата на Министерски съвет в София с искане да им бъдат за преизчислени пенсиите. Възрастните хора обявиха, че през последните години са подложени на геноцид от българските управляващи. Те коментираха, че постоянно се говори за излишък в бюджета, но никой не мисли и не отделя достатъчно средства за пенсионерите.

Искаме най-ниската пенсия да бъде 55% от минималната работна заплата и съответно да се преизчислят всички пенсии„. Това заяви пред БНР зам.-председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – ген. м-р о.з. Васил Върбанов. Той твърди, че по този начин минималната пенсия ще стане около 308 лева.

Искаме още увеличение на инвалидните пенсии, отмяна на параграф 6 от Кодекса за социално осигуряване, който е дискриминационен и разделя хората на групи, както и приемане на Закон за възрастните хора„, каза Върбанов.

Участниците в протеста настояха и за премахване на „тавана“ на пенсиите. По думите им не е достатъчно увеличаването на „тавана“ – на 1200 лева, защото отново има ощетени хора.

„Не може един пенсионер да живее с 200 лева пенсия, като дава половината за лекарства“. Това заяви от своя страна Валентина Николова, председател на съюза на пенсионерите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme