Руският президент Путин коментира отношенията с България и какво предстои

Rusia Putin prezident

Новоназначеният български посланик в Русия Атанас Кръстин връчи акредитивните си писма на президента на Руската федерация – Владимир Путин.

В президентското си приветствие към него Путин отбеляза: “Появяват се нови възможности за сътрудничество с България в областта на енергетиката“.

Руският президент подчерта: “През тази година България и Русия отбелязаха 140 години от Руско-турската освободителна война. През месец май Русия беше посетена от президента и премиера на България – Румен Радев и Бойко Борисов, което създаде възможност за задълбочаване на икономическото сътрудничество, включително в енергийната сфера. За съжаление преди време България се отказа от проекта за газопровод „Южен поток“. Сега обаче има възможност тя да изиграе важна роля за транзита на руски газ в Европа“, заяви руският президент.

Посланик Кръстин е завършил международни отношения в Университета за национално и световно стопанство и магистратура в московския МГИМО. От 1987 година започва работа в Министерството на външните работи. В своята кариера преминава през всички дипломатически рангове – от аташе до посланик. С указ на президента от януари 2017 г. е секретар по външната политика, а през април 2018 г. е назначен за посланик на България в Русия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme