Майки на деца с увреждания изкараха нощта на палатки пред сградата на МС, при 0 градуса

palatki maiki deca uvrezgdania

Протестът на майките на деца с увреждания се разширява. Тази нощ протестиращите изкараха на палатки под прозорците на властта.

Родителите предприеха този ход, защото искат да бъдат чути. Те разположиха палатките си на бул. „Дондуков“ в София, между сградите на Министерския съвет и Президентството. В 8 часа тази сутрин те освободиха булеварда и движението по него беше възстановено.

Майките заявиха, че няма да се откажат и искат реформата да стигне до край. По думите им цяло лято управляващите са поемали ангажименти, но нищо не е свършено. С този протест отново дават знак, че не искат промените да се бавят повече. Настояват за дела, а не само думи.

Ние призовахме господин министър-председателя – да слезе при нас, да поеме ясен ангажимент. Макар, че аз лично присъствах на срещата с него и трябва да кажа, че – нямам му доверие. Кавото и да каже – вече искаме дела, а не думи„.

Това каза пред Нова телевизия Мая Стоицева, която е майка на дете с увреждане. Тя и други майки на деца с увреждания прекараха нощта в палатки, а температурата на въздуха падна до 0 градуса.

Тази нощ нашият син беше при баба и дядо. Много деца спаха при татковците и при бабите, докато ние бяхме тук„, сподели Мая Стоицева.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme